Betörők Zánkán (nyomravezetői díj kitűzése)

Közzététel dátuma: Oct 11, 2010 12:31:31 PM

    Betörők hatoltak be 2010 májusában több alkalommal a Zánka, Fő u. 5. és Petőfi u. felől is bejárattal rendelkező Gyopár Fatelep területére. Nagy mennyiségű gázolajat szívtak le munkagépekből és egyéb eszközöket is eltulajdonítottak. A betörők a kannákat a terület szőlők felőli kerítésén adták ki és vitték el, illetve az ott vágott lyukon keresztül közlekedtek. Sajnos a lopások későn tűntek fel a kamerák képeinek egy része törlődött. A törölt felvételek visszaállításán jelenleg szakértők dolgoznak.    A lopások felfedezését követően új kamerák is kihelyezésre kerültek, melynek eredményeként jól felismerhető képek készültek egy Zánkán lakó büntetett előéletű személyről 2010. június 03. éjjel, 00:20 és 00:30 közt gázolaj lopás közben tetten érve. Az illető az újonnan felszerelt egyik kamerát észrevette, így tevékenységét megszakítva a területről távozott. A behatolást és a gázolaj lopás szándékát elismerte. A behatolás során a korábban is betörésre használt útvonalon és lyukon közlekedett.     Zánkán a betörések, lopások nem voltak jellemzők! Meg kell akadályoznunk az ilyen veszélyes cselekmények elszaporodását!

    Ezért 100.000.- Ft, azaz százezer Forint NYOMRAVEZETŐI DÍJAT ajánl fel az SF Alapítvány ( www.sfalapitvany.org ) bűnmegelőzési tevékenysége keretében azon személyeknek akik a korábbi lopások elkövetői, illetve segítőik kilétére vonatkozóan olyan új információval szolgálnak, vagy tanúvallomást tesznek, mely alapján letöltendő szabadságvesztést eredményező bűntetőeljárás folytatható le. Enyhébb ítélet esetén a díj fele kerül kifizetésre. Amennyiben olyan nyomravezető jelentkezik, akinek vallomása önmagára is terhelő lenne, úgy a sértett vállalja az ún. közvetítői eljárást ezáltal felajánlja a nyomravezető büntetlenségét. Bármilyen hasznos információt megjutalmazunk! Info vonal: +36 20 9784 482

    A behatoló azonosításra alkalmas leírása személyiségi jogokat sértene, így róla több információt szóban sem áll módunkban kiadni.